Iahnie de fasole ( de post)

de - Andreea - in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 7157 vizualizari

 

Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( de post):

Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.

A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.

Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.

Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.

Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.

Adaugam sucul de rosii ,mararul ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic inca 5 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) 

Noi am servit cu varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de fasole neagra